Canadian Mac Forums at ehMac banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #1 ·
(I've posted this twice--probably not cool. First I searched and found a rant from 2013, and posted this there. Then I doubted I'd find an answer or even enough sympathy there :)o) so I'm starting this new thread...)

I just found and registered for Eh to figure Spotlight's empty field out. Ever since I upgraded this Macbook Pro to 10.8.5 (it's a 2012-ish 2GHz Intel i7 with 4 GB, bought when I dumped hot coffee on my previous Macbook Pro), the Searchlight is stumped. Empty! Used to be, I could type in a letter or two and instantly WHAM! my sought item was somewhere in the list. 1 second. Now it can't find anything.

Not just the external, now-full external hard drive, but even on the Pro's hard drive itself. Just now, for e.g., was trying to load a photo of my 2 dogs (now down to 1) for my profile pic, can't find the 'yin-yang' titled photo. It used to be amazing. It's true that my external hard drive (where I believe that photos resides) has been often unplugged, whereas it used to be permanently USB'd when it still had room, but it may be on for days and still I get ... blank. It offers "Search Web for ___" or "Search Wikipedia for ___." That's it!

How can I force the system to re-index the lot and get me back to where I had been?
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #3 ·
How have I set privacy so my drives can't be indexed?

Thanks pm-r. Haven't quite tried this yet, because I'm leery of dragging things into the Privacy window. (And the Habs just got an embarrassing goal against...)

There are a lot of ads covering the image of the Privacy window move, so I need to confirm: I drag the drives onto the Privacy tab? Is this to say that Spotlight cannot index all my drives because I have some privacy setting? I do expect my drives to be private, of course, and not explored by others, but ... is that the issue? I have protected my drives?

This will be a huge help once i take the step...
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Update: Cannot put either virtual external hard drive, nor Macintosh HD, onto the Privacy tab "due to an unknown error." Have I forbade this somehow? Did the new OS installer perhaps leave it protected? This explains my indexing issues, but I can't yet solve it.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter · #6 ·
by 'ads' I mean ...

  • virtual drives means there is one external drive, but it has 2 named volumes, which is the virtual part.
  • There are ads on the first link you send--the non-Google one--and they block my view of the pane illustration.

Latter doesn't matter because I tried your other link. I still an unable to bring any drive into the privacy window, so can't remove them and get the indexer to do its thing.
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top