Canadian Mac Forums at ehMac banner
1 - 15 of 15 Posts

·
Banned
Joined
·
14,050 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
OS 10.4.9
eMac, no airport, worked 2 days ago
cannot access internet nor email nor in house server
ethernet cable plugged in and tried different cable

network system preference only shows "modem"
built-in ethernet has disappeared
no IP address, not even a "197......" which usually shows no IP address was available
DHCP via router
other macs are ok

checked apple system pref. and MAC address is there

ran Disk Warrior and repaired permissions

any suggestions other than archive and install?
 

·
Premium Member
Joined
·
15,709 Posts
Have you tried connecting by ethernet at the eMac's location, perhaps with a laptop? Turn off airport and try a new "location" using ethernet in network preferences. If that works the problem is in the eMac and you might have to go for the archive and (re)install.
 

·
Mac Guru
Joined
·
14,627 Posts
Go to "Network Port Configurations" under 'Show' under Network (System Preferences) and ensure that the ports are checked. If they aren't, check them, then hit 'Apply Now.'
 

·
Premium Member
Joined
·
17,999 Posts
It sounds like somehow you turned off the other ports in your Network Preference Pane.

From the "Show" pop-up menu in the Network PrefPane, choose "Network Port Configurations" and make sure that ethernet is checked.

EDIT: That'll teach me to open up a bunch of threads and read 'em casually over the course of an hour. Lars beat me to it. ;)

M
 

·
Banned
Joined
·
14,050 Posts
Discussion Starter · #8 ·
It sounds like somehow you turned off the other ports in your Network Preference Pane.

From the "Show" pop-up menu in the Network PrefPane, choose "Network Port Configurations" and make sure that ethernet is checked.

EDIT: That'll teach me to open up a bunch of threads and read 'em casually over the course of an hour. Lars beat me to it. ;)

M

looked at port config. and built-in ethernet exists and is checked
tried unchecking and rebooting , then checking and rebooting and still no entry in network system pref.
 

·
Mac Guru
Joined
·
14,627 Posts
Reinstall Mac OS X.
 

·
Banned
Joined
·
14,050 Posts
Discussion Starter · #11 · (Edited)
Reinstall Mac OS X.
yeah, that was my gut feeling
it's an old OS from Jaguar upgraded thru Tiger

thanks for all the replies and any more to come
:clap:
I will be visiting that mac tomorrow a.m. and report back with any findings/solutions

PS - "However" I will try to zap the PRAM and see if that does anything when I am with the eMac tomorrow
 

·
Premium Member
Joined
·
15,709 Posts
yeah, that was my gut feeling
it's an old OS from Jaguar upgraded thru Tiger

thanks for all the replies and any more to come
:clap:
I will be visiting that mac tomorrow a.m. and report back with any findings/solutions

PS - "However" I will try to zap the PRAM and see if that does anything when I am with the eMac tomorrow
Thanks mguertin if that works!

Keep in mind that this is the Memorial Day long weekend coming up in the US and many Americans will be outdoors. Sales could be slow (which explains why eBay is having a listing sale)
 
G

·
It's the Bene Gesserit. They're toying with you.
Damn them all and their Weirding Ways! All these years I thought it was just the luck of the draw ... maybe the answer would have been in the last story had Herbert finished it before his death! That was a nasty cliffhanger .. and I didn't find out there was no continuation until after I had read them all grrr.
 

·
Banned
Joined
·
14,050 Posts
Discussion Starter · #14 ·
a PC tech. from a company on the same floor disconnected the ethernet connection in that office from the patch panel while "cleaning up" the cabling in the cable closet
 
1 - 15 of 15 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top