Powerbook 1.67 Logout/Safari issues - ehMac.ca
Facebook
Twitter
YouTube
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old Sep 18th, 2010, 01:25 PM   #1
Full Citizen
 
spudmac's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: GTA
Posts: 179
Powerbook 1.67 Logout/Safari issues

Hello All,

Powerbook G4 1.67 Ghz running Leopard 10.5.8. Everything was cool until about a week ago when a couple of strange things started happening.

1. I have two accounts which I switch back and forth from (home & work). Restarting automatically logs me into the home account. If I log out, I get to the log in screen but can't see the log-in accounts (i.e. home and work). Pressing the power button brings up the "restart", "sleep", "cancel", "shutdown" buttons. If I simply switch users (to work account) and then log out, everything is as is should be - I can see the log in screen with the account log ins.

2. Safari (5.0.2) was extremely slow to start up. It would hang on the homepage (apple.ca) for about 1-2 minutes before finally loading. Firefox was fine. I cleared cache, reset Safari, changed dns servers, banged my head on the wall... nothing. I then repaired permissions a couple of times and ran Onyx maintenance. It cured the start up issue, but Safari goes to the "safari welcome page" upon startup. I opened Safari prefs and changed it to "http://store.apple.com/ca/", but every time I close it and re-open it goes back to the "Safari Welcome Page". I've cleared cache and such, but no such luck.

Any advice and input on the above matters is appreciated.

Spudmac
spudmac is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old Sep 27th, 2010, 06:53 AM   #2
Full Citizen
 
spudmac's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: GTA
Posts: 179
Quote:
Originally Posted by spudmac View Post
Hello All,

Powerbook G4 1.67 Ghz running Leopard 10.5.8. Everything was cool until about a week ago when a couple of strange things started happening.

1. I have two accounts which I switch back and forth from (home & work). Restarting automatically logs me into the home account. If I log out, I get to the log in screen but can't see the log-in accounts (i.e. home and work). Pressing the power button brings up the "restart", "sleep", "cancel", "shutdown" buttons. If I simply switch users (to work account) and then log out, everything is as is should be - I can see the log in screen with the account log ins.

2. Safari (5.0.2) was extremely slow to start up. It would hang on the homepage (apple.ca) for about 1-2 minutes before finally loading. Firefox was fine. I cleared cache, reset Safari, changed dns servers, banged my head on the wall... nothing. I then repaired permissions a couple of times and ran Onyx maintenance. It cured the start up issue, but Safari goes to the "safari welcome page" upon startup. I opened Safari prefs and changed it to "http://store.apple.com/ca/", but every time I close it and re-open it goes back to the "Safari Welcome Page". I've cleared cache and such, but no such luck.

Any advice and input on the above matters is appreciated.

Spudmac
Issue # 1 seems to have been resolved... repaired persmissions and ran Onyx again and that seemed to do the trick. Issue # 2 is driving me batty... must be a preference file that needs to be zapped. Safari is now opening fine, but everytime it opens it goes to the "Safari Welcome Page". I've cleared cache, cleared history, changed home page under Safari prefs, etc. Any suggestions is welcome.
spudmac is offline   Reply With Quote
Old Sep 27th, 2010, 08:33 AM   #3
Resident Curmudgeon
 
SINC's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Central Alberta
Posts: 69,085
Send a message via AIM to SINC
Have you tried downloading and reinstalling Safari?
__________________
Visit my website:
St. Albert's Place On The Web
(Over 1.7 million folks have.)
SINC is offline   Reply With Quote
Old Sep 27th, 2010, 12:05 PM   #4
Honourable Citizen
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 13,747
in Safari 4x prefs, in addition to the home page there is a setting that says "new windows open to:" this needs to be set to HomePage as well. May or may not be the same in Safari 5.

TGF Camino.
__________________
I retain all rights to photo-images I have posted on ehMac. They were posted that other members of the community could enjoy them. They may not be used or sold in any other way without my written consent.

It's Un-Canadian to oppose a warming trend.
eMacMan is offline   Reply With Quote
Old Sep 27th, 2010, 05:47 PM   #5
Full Citizen
 
spudmac's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: GTA
Posts: 179
Quote:
Originally Posted by SINC View Post
Have you tried downloading and reinstalling Safari?
Tried that previously to the Onyx/Repair Permissions.... may have to do it again. Thanks Sinc for the suggestion.

spudmac
spudmac is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POwerbook G4 burning issues RatsOnMacAttack Mac, iPhone, iPad and iPod Help & Troubleshooting 0 Apr 9th, 2007 06:21 PM
Powerbook 15" 1.67 markoon Anything Mac 0 Jan 11th, 2006 01:26 PM
I finally got my powerbook! sketch Anything Mac 6 Mar 21st, 2005 09:53 AM
New 1.67 Powerbook - Nice JohnnyG4 Anything Mac 8 Mar 6th, 2005 08:19 AM
12" Pow' review (translated from German) Tomac Anything Mac 2 Jan 31st, 2003 06:28 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:58 PM.



Copyright 1999 - 2012, ehMac.ca All rights reserved. ehMac is not affiliated with Apple Inc. Mac, iPod, iTunes, iPhone, Apple TV are trademarks of Apple Inc. Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2

Tribe.ca: Urban living in Toronto!