What's Up Time Machine? - ehMac.ca
Facebook
Twitter
YouTube
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old Jun 28th, 2009, 01:19 PM   #1
KC4
}<-('o')-
 
KC4's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Calgary, Alberta
Posts: 9,368
What's Up Time Machine?

Here is the newly appeared TM symbol on my HD2...It hasn't been there before (that I noticed) and this symbol never seems to go away. First I thought it must be because TM is actively using HD2 to Backup #1 (Macintosh HD) ...but why wouldn't this symbol vanish after it has completely the hourly backup?
I viewed TM - and it appears to still be operating properly as set.

Anybody know why the TM symbol has recently STUCK to one of my HDs?

BTW: Yesterday I was ATTEMPTING to use this machine to create a disk image of a MB through FW Target Disk Mode...but I was creating the image on HD 1...

Last edited by KC4; Oct 5th, 2009 at 05:50 PM.
KC4 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old Jun 28th, 2009, 09:56 PM   #2
Honourable Citizen
 
chas_m's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Victoria BC
Posts: 11,900
Send a message via AIM to chas_m
Quote:
Originally Posted by KC4 View Post
Here is the newly appeared TM symbol on my HD2.
Yes. This means HD2 is the designated TM backup drive, and is mounted. All perfectly normal.

Quote:
First I thought it must be because TM is actively using HD2 to Backup #1 (Macintosh HD) ...but why wouldn't this symbol vanish after it has completely the hourly backup?
Because TM doesn't auto-dismount/auto-remount drives. Since different drives can require drivers to "sleep" the drives, TM doesn't attempt to cover this.

The fact that the drive icon appears is either something you didn't previously notice, or you recently re-set HD2 as the TM backup drive.

Quote:
Anybody know why the TM symbol has recently STUCK to one of my HDs?
See above.

Quote:
BTW: Yesterday I was ATTEMPTING to use this machine to create a disk image of a MB through FW Target Disk Mode...but I was creating the image on HD 1...
Not sure what this has to do with the above ...
chas_m is offline   Reply With Quote
Old Jun 29th, 2009, 01:30 AM   #3
KC4
}<-('o')-
 
KC4's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Calgary, Alberta
Posts: 9,368
[QUOTE=chas_m;841004]
Quote:
Yes. This means HD2 is the designated TM backup drive, and is mounted. All perfectly normal.

Because TM doesn't auto-dismount/auto-remount drives. Since different drives can require drivers to "sleep" the drives, TM doesn't attempt to cover this.

The fact that the drive icon appears is either something you didn't previously notice, or you recently re-set HD2 as the TM backup drive.
OK Thanks Chas_m. HD2 has been the TM b/u drive for over a year. Nothing changed but the sudden appearance of the symbol yesterday. TM appears to have been (and still) operating properly, as set.


Quote:
Not sure what this has to do with the above ...
I was just disclosing what unusual activity I was engaging in yesterday coincidental to the sudden appearance of the symbol - in case that may have caused the symbol to appear.
KC4 is offline   Reply With Quote
Old Jun 29th, 2009, 04:09 AM   #4
Honourable Citizen
 
chas_m's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Victoria BC
Posts: 11,900
Send a message via AIM to chas_m
I'm just guessing here, but if you previously had a "custom" icon on HD2, when that icon is replaced by a generic one (say during a dismount/remount operation), OS X will attempt to put the TM icon on the disc that is the TM backup drive. Maybe that's what happened.

PS. I am chas_m on urbanspoon btw.
chas_m is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Time Machine backup failing...? BobbyFett Mac, iPhone, iPad and iPod Help & Troubleshooting 1 Oct 15th, 2008 02:23 PM
Time Machine working but not... The Great Waka Mac, iPhone, iPad and iPod Help & Troubleshooting 1 Oct 13th, 2008 04:34 AM
Software RAID1 vs Time Machine? Dennis Nedry Anything Mac 2 Feb 15th, 2008 08:53 PM
Partitioning an Time Machine external? Adrian. Anything Mac 0 Jan 27th, 2008 10:45 AM
Time Machine is taking over my external drive bzarhands Mac, iPhone, iPad and iPod Help & Troubleshooting 0 Jan 21st, 2008 07:47 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:27 AM.



Copyright 1999 - 2012, ehMac.ca All rights reserved. ehMac is not affiliated with Apple Inc. Mac, iPod, iTunes, iPhone, Apple TV are trademarks of Apple Inc. Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2

Tribe.ca: Urban living in Toronto!