2011 iMac 2.5 GHz - OS X 10.7.4 Canon MP600 Not Detected - ehMac.ca
Facebook
Twitter
YouTube
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old May 22nd, 2012, 04:30 PM   #1
New Neighbour
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 10
2011 iMac 2.5 GHz - OS X 10.7.4 Canon MP600 Not Detected

One day the printer wasn't there. Spent considerable time with Apple support only to be told (nicely) that the problem lay with Canon.

Well I don't quite buy that. The printer WAS working just fine and still works on the Mac Mini (166) Snow Leopard. and still works with a Windows laptop.

The printer does not show up under Hardware/USB Device Tree.

Nor does the related Canon software show up under Software/Printer Software…. even tho I have installed it…repeatedly. I'm thinking this is probably a decent clue but hey…. I'm old and slow. -_Q

Apple support had me conduct several reboots with an assortment of key combo's for Pram reset etc but to no avail.

Oh and Yes… I've downloaded the drivers & relevant software from the Canon site.

While I cannot say for certain I believe the problem surfaced following that somewhat confusing (to me) 2nd update related to 10.7.4. Regardless the printer isn't working with this iMac.

All clues very much welcome.
I have a lot of hair but it's coming out by the handful.

-_Q
Slackjaw is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old May 22nd, 2012, 04:41 PM   #2
Honourable Citizen
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3,215
have seen the same thing numerous times. ended up having to manually backup files and folders and then do a nuke and pave and re-install from scratch and that was the only way that the issue stayed fixed

edit: thats obviously last ditch solution though.
broad is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2012, 08:10 PM   #3
New Neighbour
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 10
Thanks for the quick reply.... and don't ask me HOW or why.... other than perhaps loud repeated and obscene screams but the MP 600 has been detected and has in fact printed something.

I just kept reinstalling and reconnecting the USB and somewhere along the line something 'connected.' I wish I knew what so there'd be some sort of satisfactory answer for others but alas let's just call it magic.

Thanx...

Question is: How Long? -_Q
Slackjaw is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iMac OS X Larry T Anything Mac 7 Apr 9th, 2008 07:52 AM
The iBook, OS 9, and X mr.steevo Mac, iPhone, iPad and iPod Help & Troubleshooting 5 Nov 6th, 2005 04:18 PM
OS X on an Imac 400 dv Acoustic Canada Mac, iPhone, iPad and iPod Help & Troubleshooting 3 Aug 14th, 2005 09:57 PM
In moving to OS X... csonni Anything Mac 4 Jan 18th, 2003 09:28 AM
OS X on G3 iMac rogueToe Anything Mac 11 Jan 11th, 2003 02:05 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:26 PM.



Copyright © 1999 - 2012, ehMac.ca All rights reserved. ehMac is not affiliated with Apple Inc. Mac, iPod, iTunes, iPhone, Apple TV are trademarks of Apple Inc. Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2

Tribe.ca: Urban living in Toronto!